Followers

Sunday, January 16, 2011

Happy Birthday Zafirah.....

Semalam 15 Januari 2011 hari jadi Kak Piah yang ke 9, besar dah anak Ibu......pagi2 masa sikatkan rambut n solek (jgn marah....anak i pakai "etude" tau.......ini semua Gyu Junpyo punya pasal..........) Ibu pesan bila dah 9 tahun Ibu dah boleh rotan kalau tak buat perkara2 yang wajib....Kak Piah cakap dia faham sebab cikgu pun dah pesan tahun lepas......Alhamdullilah......)

Selepas sessi ceramah ringkas maka kami pun bergerak la ke tasik depan PICC.......pagi beb sambut birthday......Ibu rasa takder lg orang sambut birthday pepagi buta masa orang dok sibuk jogging n kayuh beskal....hehehe......kira sambutan birthday kak piah berlangsung sepanjang hari......walaupun hanya kami berlima tapi hanya berhenti setelah pukul 7 malam....fuyoooo

Macam biasa bila bab nak tiup lilin semua nak meiupnya sampai tak tau sapa punya birthday sebenarnya.....hehehe.....Baby Kira pun tak ketinggalan.......Kalau nak tau ni pasang lilin untuk kedua kalinya.......mungkin lebih kot......almaklum buat kat tepi tasik....ala2 garden gitu.....skali pasang dua kali angin tiup........sambil nyanyi lagu birthday sambil pasal lilin yang dah ditiup dek angin bila birthday girl nak tiup jer......adik birthday girl pulak keluar angin lagi cepat.....hehehe....jangan marah2 yea Birthday Girl....adatla tu.......Ipah n Kira pun xcited nak sambut birthday kakak dier..........

Semoga anak Ibu menjadi anak yang solehah.......kakak dan anak yang baik......(semalam dalam kad Ibu tulis be a good daughter......pastu dia tanya daughter??? Piah lom ader anak lagi......owhhhh Ibu bgtau tau yang itu utk Ibu....Piah jadi anak yang baik untuk Ibu n Papa....(bagus Kak Piah tanya terimbas lak dedulu masa den kecik2 tak paham diam jer.......takut n malu nak bertanya....sib baik tak sesat jalan lagi....)


Aikkk gambo ni sama la macam kat atas tu......sajer jer bg double posting........besar dah anak Ibu
Terasa lak Ibu dah tua....(iskhhhh tak leh sebut slalu nih........)

Sesi pemberian hadiah......semalam Nanny bagitau Kak Piah sibuk nak tau buat aper untuk birthday dia.....Ibu cuma bgtau Ipah jer.......biler Kak Piah tanya Ibu cakap surprise hehehe....insyaallah dear....Ibu tak lupa birthday anak-anak Ibu......even kalau tak sambut pun di hati Ibu tetap ader doa untuk anak-anak Ibu..........cuba tengok Kira kat atas tu....dia punya jeling siap hulur tangan tu nak amik gak....hehehe.....Kira punya lama lagi yea.......hehehe

Tak dapat hadiah dapat pegang kek pun jadi laaa......gerammmnyaaaaa........Lepas makan kek n breakfast nasi lemak kat tepi tasik kitaorang pegi Pullman.......masa nak gi tu anak-anak Ibu tanya Pullman ader PoolKids takder ke......heheheh derang ingat Pull tu Pool....almaklum kat area Pullman tu kan ader Pusat Rekreasi Air.......pandai anak-anak ku.......haaa jawab saper soh taruk nama PullMan....hehehe.....

2 comments:

mak ngah said...

happy birthday piah... moga jadik anak yang solehah...

Intan Zulhilmi said...

sok besday anak sya lak...kalo bg kek mcm ni mesti dia suke... ;)